MANZARINA BLOGS
MANZARINA LINKS

WLA BANNER
MY MAGAZINE

MANZARINA TUA

Sunday, November 14, 2010

Aku Dan mIRC

Arrrrr..... ape ek.... sebenarnya aku pun tuk tau nak tulis apa-apa... untuk menghilangkan rasa boring aku conteng-conteng sikit la kat sini kan... aku ni bukan jenis bukan boleh boring sikit.... aku kene isi masa aku dengan kerja-kerja berfaedah dan tak berfaedah....

Bukan ape.... Natijahnya.. bila aku bosan ada bende lain yang menghasut aku supaya marah semua orang yang ada kat dunia ni... pantang salah sikit... kompom telinga ngan idung aku merah menyala.. paling tak pun aku marah camni --->  Ummphhhhh!!!!


ok lagi kalau aku marah gini....buat aku meroyan x tentu pasal kan naye.... mak bapak aku pun x ngaku aku anak mereka okeyh....

Halalalalalalalalalalalala

ok next...kalau nak cerita hal boring, bosan... mmg hari-hari aku bosan... bz ker tak... mmg bosan manjang...cerita pulak tentang mIRC kan.. mana-mana server melayu yang aku pegi... mmg ramai kenal nick aku ni... manzarina  sape tak kenal tu tak tau la kan...wanita paling garang di IRC... dulu aku join pun aku rajin berchatting... huha sana huha sini.... cuma sekarang jer la aku dah kurang bab chatting2 ni.... aku lebih kepada keje merapu aku.... kekadang aku buat motd server... dari zaman aku aktif di satu server... nama server tu KLCHAT...
start aku baik ngan kawan aku namanya Bani.... aku buat macam2 aktiviti sepanjang aku ngan dia jaga seber (server).... dengan org lain aku takde heran nak buat macam2... walaupun incik Bani aku garang mengalahkan singa... aku tetap ingat member aku tu sampai mati.... dia lah org yang banyak ajar aku macam2 tentang IRC ni... lebih2 lagi tentang service & command2.... memang ada yang kata bende ni blajar tak bawak kemana.... bagi aku pulak... nk tuntut ilmu tak kira ko nk kemana sekali pun... lagi satu kawan aku si Bani ni...kalau dia soal command... korang kene jawab dengan serius...sape tak dapat dia ngap!!! wakakaka... jgn marah yer incik Bani.... Tapi dia ni... kalau marah camner sekali pun... dia takkan kedekut ilmu...aku salute sepring mering ngan dia..


Kebetulan Pulak Besday Dia Esok 15/11 (Epi Besday To My Fren Bani.. Semoga Panjang Umo Dan Cepat Dapat Jodoh)



My Name Is Bani

 Cecepat Kawen Yer Incik Bani.... Kalau Ko lambat kawen.. ko dah sama macam aku... :))
Anbutu = Anak Bujang Tua <------ Title Untuk Bani
Andartu = Anak Dara Tua <------- Title Untuk Aku


ok kalau korang nak tau motd tu ape... lebih kurang macam code ascii la... diletakkan sebagai pengenalan kepada sesuatu network.... tgk pada kekreatifan masing2.... contohnya gini..

Gini la lebih kurang motd.... besar sebenarnya saiz motd aku ni.... panjang kebawah.... tapi aku amik contoh bahagian editing yang paling sukar la... Ni la keje aku time aku boring.... wakakakakaka...Bani slalu mintak aku tolong buat motd server... kalau dia boring ngan motd lama...dia pesan ngan aku suh buat baru...kalau motd aku ala2 macam cibai, siap la kene bahan ngan dia..

Selain tu.... aku ni mmg suka tukar-tukar code eggdrop game... saja mengetest... kalau tak ngetest mana nak tau kan... baru-baru ni... aku edit plak permainan uno dalam IRC.... dari 4 warna normal kepada abnormal...cahcat!!! :-

 Ni Warna Asal Uno 4 Warna


........................Aku tukar jadi....................

4 Warna Yang Di Edit

 
Yang Ini Pulak 5 Warna
 
6 Warna Tambahan

8 Warna Tambahan
Latest 10 Warna Tambahan.... Hahahaha

Ini pun kalau korang larat main la kan...lagi banyak warna, lagi banyak kad korang dapat....Hehehe... Banyak Lagi bende yang aku buat kat irc ni... tapi ini jer yg rajin aku leh update.... selain darinya.... sungguh kemalasan... (cikgu BM kalau tgk ayat aku... kompom kene tajang...)


Camner pun.... Aku masih tengah mencari tcl uno classic yang macam ni...sape ada... leh la contact aku taw..
mencari ilmu ibarat mencari berlian di tengah lautan.... -.-

p/s : Kepada Yang Mempunyai Masalah Kornea Mata.. Elakkan Bermain Uno LEbih Dari 4 Warna...
Rehat Tymee.... Weeeeee

0 Negative & Positive Comments:

Blog ni adalah blog peribadi ataupun personal.
Sebarang cerita dalam ni adalah dari saya sendiri.
Tiada sebarang copycat atau plagiat dari mana-mana cerita lain.
Ikhlas ucapan dari Queen Of Blog Collector (manzarina) perasan jap.
Jadilah Blogger yang Cemerlang Gemilang Terbilang Dijulang. Sekian.