MANZARINA BLOGS
MANZARINA LINKS

WLA BANNER
MY MAGAZINE

MANZARINA TUA

Wednesday, March 30, 2011

Rumah Aku Dah Jadi Rumah Anak-Anak Yatim

Berlumut blog aku dah lama tak mengupdate.... aku memang teramat busy body sambil menguruskan anak-anak yatim yang duduk rumah aku skang ni... ada yang kene buang mak bapak... mak bapak tak mengaku anak pun ada.... yang paling sadis, mak nye jadi penyanyi dan pelayan kelab malam... jadi aku lah yang menyara diaorang sekarang....

sebelum ni aku sedih... semua anak-anak yatim yang aku bela telah kembali ke rahmatullah.. lapan anak yatim yang tak sempat membesar dan tak sempat aku berikan kasih sayang kepada mereka secukupnya... klik sini untuk melihat entry pasal mereka

Oleh kerana dah jadi kebiasaan aku hidup dengan mereka-mereka... jadi aku terpaksa menyara mereka... tu la sebab aku bizi tahap buaya terbang... bawah ni anak-anak yatim yang baru dan masih menetap dirumahku


dulu aku pernah buat entry pasal dia ni hilang tah ke mana... sekarang dia dah pulang ke rumah... cuma, sukati mak nenek dia jer nak balik jam brape.... macam hotel dia buat rumah aku... time makan balik... lepas tu terus berpoya2 dengan pelayan kelab mana tah

Dia ni memang bagus... sampai besar setia dengan aku... jadi pembantu aku mengasuh anak-anak yatim yang ada kat rumah aku.... dia memang wanita yang lemah lembut, sopan santun dan berbudi pekerti pandai masak lemak cili api *tetiba*...

Budak berdua ni kehilangan mak ayah diaorang... 2 lagi adik diaorang mati eksiden.. si bujang ni cool jer watak dia... si kitty manja tahap lampau.... kekadang rasa nak gunting ekor dia pun ada...


arrr... mereka ni pulak kategori makhluk berbulu... memang la berbulu, tapi bulu yg panjang... ni aku kebas apak aku nyer kuceng... hahaha.... nasib baik apak aku sporting moting... dia bagi gak aku amik bebudak ni... hobi diaorang bertenggek atas badan aku time aku tido.... termasuk adik bongsu diaorang yang ni :-

Dia ni plak jangan crite ler... makhluk yang suka buat huru hara... mulut kepoh macam joyah spot... kekadang time aku meradang tu, rasa macam nak goreng kunyit si meymey ni... manja jangan kata la.... bertenggek manjang dekat aku... bongsu la kata kan... nak marah tak sampai hati...


Dia ni plak tah mana rantau adik aku ambik... katanya kawan dia bagi... tapi sedih gak... dia dah kembali ke rahmatullah semalam pada 30/3/2011 jam 12.00 tgh hari... masa kebumikan : jam 1.00 ptg.... al-fatihah


Kiss kucing adik aku ambik selepas kematian munna... marah adik aku kalau pegang si kiss ni... dasar taik hidong masin tol.... mula2 datang rumah.. kiss ni mengalahkan harimau... dah lama2 baru cool

kebanyakkan kucing aku semua nya betina... kecuali abu dan bujang.... pew... kalaulah semua2 datang hari mengandung dan beranak sedunia... pengsan aku dengan adik aku nak membela diaorang ni....

dan di sebabkan ini lah... kesibukan aku sehari-hari makin bertambah.... miss korang semua ... T_T... kalau korang rindukan aku... korang gosok teko kat uma korang.. seru nama aku... nnti aku muncul... daaaaaaa

Monday, March 14, 2011

Motd mIRC


Ni namanya boring tahap buaya terbang...dah takde kejela ni.... buat la motd untuk server.... ahak...tau tak ape motd tu? dia macam coding ascii...tp dia buat macam-macam corak la dalam server....kalau nak tgk contoh, sila lihat dibawah ini yer..... cekedaut...


 






yang paling last ni adalah yang paling sukar skali nak buat... juling mata.... sape ada masalah kornea mata... jangan tengok yer....

Wednesday, March 9, 2011

Isi Masa Lapang..

Nyet nyet nyet.... sambil lap-lap lantai blog aku yang dah nak berhabuk tanpa di update... sambil menitiskan air mata rindu pada blog aku... sian incik blog saya... sendirian tanpa teman... jom kawen!! *tetiba* hahaha

Sorry la kan sebab lama tak meng-update blog aku yang tak seberapa ni... aku bz settle kan masalah domain dan hosting aku yang problem ari tu... sampai kan aku tak bermaya nak posting apa untuk blog aku sendiri... incik blog aku sampai membebel menyumpah seranah aku. terkumat kamit mulut mengeluarkan kata-kata yang menusuk kalbu...



apa yang aku boleh buat masa sekarang ialah mengisi masa lapang bermain irc... tu jer cara aku nak ilangkan tension... hahahha... bukan borak2 yer... kalau borak sampai subuh dengan kawan2 mau beku jari aku... aku buat bende lain... sampai sekarang aku rasa seronok dan beronok-ronok sebab laman chatting flash telah berjaya dijalankan... kekeke...

kalau korang perhatikan ada banyak jenis template yang boleh masuk ke laman IRC kiter ni... so, aku just tunjukkan contoh jer la yer... chalossss..kita mulakan dengan muka depan mIRC... hahaha


Paparan Sebenar mIRC



WSIRC Applet


Mibbit Applet


Java Applet


Flash Applet





yang paling bawah skali ni aku paling suke.. sbb ringan... cuma tu la... bila notice sampai...korang kene tengok kat status... takde apa yang aku nak katakan ... melainkan.. im hepi now... huhuhu

Blog ni adalah blog peribadi ataupun personal.
Sebarang cerita dalam ni adalah dari saya sendiri.
Tiada sebarang copycat atau plagiat dari mana-mana cerita lain.
Ikhlas ucapan dari Queen Of Blog Collector (manzarina) perasan jap.
Jadilah Blogger yang Cemerlang Gemilang Terbilang Dijulang. Sekian.