MANZARINA BLOGS
MANZARINA LINKS

WLA BANNER
MY MAGAZINE

MANZARINA TUA

Saturday, February 26, 2011

Mari Bela Katak Ramai-Ramai

Yeahhhhhhhh!!

pergh.... sebelum ni blog aku takleh blah.... ada katak-katak sesat masuk blog aku.... cecepat aku ubah... nasib baik blog aku tak sampai 30% gambar katak si katak lompat... kalau korang nak tau apa yang aku maksudkan ni  image shack lah...sebab aku  guna imageshack tanpa register... masa dolu-dolu ok jer la kan upload guna imageshack tanpa register... sekarang... kene register... kalau tak register... maka!!!!..






pergh.... katak dalam ais...betulkah? gasak situ.... hahaha... kepada blogger-blogger yang menggunakan image shack silalah menukar secara pantas,cekap,cepat,berkaliber dan berjaya seperti aku..*tetibe* ... kepada yang dah register ok la.. boleh tengok dah... tapi orang luar yang datang nak tengok blog kite tetap nampak dengan ROH si katak dalam ais neyh...


ni baru masalah katak.... belum masalah domain aku lagi... merah sana merah sini... macam lampu isyarat pun ader... macam orang piyed pun ader.... shilake!! ada pulak user yang tak boleh masuk  blog aku ni ha.... tensen tensen....dia jadi gini plak!!!


Paparan bila aku buka sendiri blog aku


Paparan bila orang lain tengok blog aku



pada yang dah terbiasa skodeng blog aku nih.. mesti perasan aku punya kotak muzik kat tepi tu.... tapi dah jadi warne merah...mula2 blur gak kepala cane nak buat... last2 aku buat cara aku... lantak laaaa... ape nak jadi jadi la.....

Klik tools pilih options

kemudian pergi pada bahagian security

buang tick pada Block reported attack sites

pehtu.... korang refresh page korang semula.... nanti akan nampak page aku yang sebenar... hahaha... boleh dengar lagu lagi....so, antara katak dengan orang..mana satu korang nak bela????????

widget-widget yang lain aku dah ubah domainnya... tapi radio aku tu... aku mls nak ubah.... kelecehan... kalau provider takleh nak fix problem aku nih... sumpah!!! aku tukar provider lain....



Suuummmpaaaaaaaaaaaaaaaaah!!!! (makan sumpah)

Sunday, February 6, 2011

Hantu Versi India

Alih-alih cerita hantu la plak kan...ahak... bukan apa, aku ni memang suka jer tengok cerita hindi...tamil dan sewaktu dengannya... ada orang memang tak suka, contohnya macam orang lelaki la.. kebanyakkannya tak suka dengan cerita-cerita india ni... bak kata Tuan Bapak aku... "Mengantuk aku tengok cerita ni".. kalau lagu takpe, suka lak dia... hahaha half n half la tu kan... ada la gak skit minatnye tu..


---------------------------------------Skip---------------------------------------

sekarang ni aku nak perkenalkan korang dengan salah satu cerita hantu diaorang ni.... cerita ni memang besh.. tapi yang tak boleh blah, bila version setiap bahasa india semua ada.... tak caya? ok.. meh aku tunjuk...

Tajuk : Chandramuki
Versi : Tamil - Telugu
Hantu : Jyothika


Tajuk : Manichitrathazhu
Versi : Tamil - Malayalam
Hantu : Shobana


Tajuk : Aptharakshaka
Versi : Tamil - Kannada (Editing)
Hantu : Sandhya


Tajuk : Apthamitra
Versi : Tamil(Tollywood)
Hantu : Soundarya


Tajuk : Bhool Bhulaiyaa
Versi : Hindi (Hollywood)
Hantu : Vidya Balan


Nasib baik aku tak jumpa versi Benggali.... nak gak tengok kan.... hey  bolleyyyy2!!!!!
Kalau korang tengok... atas ni semua cerita hantu yang sama.... yang jadi hantu lak semua cantik2 je semua... walhal cerita dia lebih kurang jer... melibatkan raja dan penari istana.... selain tu, cerita ni mengisahkan dendam si penari istana tu terhadap raja yang zalim.... so kalau korang tak pernah tengok lagi cari lah filem ni...


Yang aku hairan... banyak sangat version cerita hantu yang sama..... cuba kalau Perfileman Malaysia buat cerita hantu banyak version, semua version keluar... pening korang nanti... yela, mana taknya... version kelate, version nogori, version melaka...oh mak kau!! hahaha.... naye... kalau aku beli jer semua negeri punya version... hak3... pengarah mana pulak nak amik masa dari sebulan ke 14 bulan nak rakan semua jenis bahasa... belum masuk bahasa yang ada kat sabah sarawak lagi.... yang tak boleh bayangkan kalau versi kelate.... hantu sebut pulangkeeee bare ambo !!!!



yang terbaru, Chandramukhi 2... heroin dia memang cantik blake....
Persembahkan!!!
Tajuk : Nagavalli
Versi : Tamil - Telugu
Hantu : Anushka

Cerita ni memang aku belom tengok lagi.... tapi lebih kurang jer aku rasa... di sunting dari filem chandramuki yang pertama... sape ada cd boleh la bagi aku... hahaha...aku beli la kat korang kan.... nak bagi free pun boleh....

Gambar : Pontianak Harum Sundal Malam
Eh !!! Tetiba plak... ni cerita antu malaysia ni.... hahahaa... kalau korang perasan.. ape beza cerita hantu malaysia ngan cerita hantu india seperti yang tertera di atas? ahak... meh aku bagi tau...

1. antu india tak perlu pakai bedak tebal2 12 inci
2. tak perlu beli kuku palsu
3. tak payah beli rambut palsu sebab diaorang pakai rambut asal diaorang....
4. cukup hanya tenyeh celak tebal2... kalau takde celak.. boleh pakai arang, minyak itam kenderaan, air longkang dan sebagainya.... jimat!!!


Itu lah kelebihan filem diaorang jimat.... yang tak jimat nye... asik tukau baju jer.... kan!! dah kluar ayat melaka aku.. wakakakaka......




Friday, February 4, 2011

Test Kelajuan Blog Anda

Korang rasa... brapa lama aku tak update blog? hahaha... amat lama derrr... ok kali ni aku nak update satu ilmu untuk di kongsi bersama... asalnya ilmu ini adalah daripada rakan blogger aku... dan aku juga salah seorang peminat blog beliau selepas ZackZukhairi... Persembahkan!!! Blog brother AVE

Bende ni dah lama nak update... tapi aku simpan buat perkasam... agak-agak bersarang baru aku keluarkan... bukan ape... sebab aku ni kan blogger paling pemalas rajin di alam maya ini... aritu pun lepas aku balik dari kursus di KL google aku lak kene sekat...


Godek punya godek...konon nak tunjuk power la leh natural kan keadaan... last-last dapat bug error win 32.... kambing sungguh!! terpaksa plak aku memformat balik lappy aku... aku pun belasah la cd dalam simpanan aku.... main capai je... format2 pulak dapat trial 30 hari punya... sungguh silakak!!! tinggal 22 hari lagi... hahaha....


Sebelum tu aku nak mintak trime kasih kat bro AVE kerana sudi komen blog aku yang tak seberapa ni kan... tapi komen yang membina tarahal.... kalau nak tgk komen beliau tentang blog ni... silalah klik SINI

dia memang sungguh seporting.....ok, macam yang aku kata tadi... asalnya AVE yang adakan blog sape paling laju... aku dapat daripada dia gak, jadi aku pun mengetest la kelajuan blog aku ngan blog beliau...Blog dia memang laju... tak dinafikan...ringan tanpa was-was... so tengok keputusannya...


Cubaan Kali Pertama


Cubaan Kali Kedua


Aiseh... bukan ker blog AVE lagi ringan??? pelik tol... so aku amik inisiatif  lain.... hari ni, aku try lagi skali untuk menambahkan lagi keyakinan dan semangat aku dalam usaha merealisasikan cita-cita aku bagi mencapai kejayaan yang lebih  cemerlang gemilang terbilang dijulang *tetiba jer plak ......Ok Jom tukar posisi... Erk!!... Jangan Pikir lain na.... Grrrrr


Cubaan Kali Ketiga

ehek..... sungguh tidak pircaya...aku gak laju la.... sori bro... x dapek nak nolong.... den monang ini ari...ekau kono blanja den nasik ayam nampaknya....kekekeke... so kalau korang nak men try bry.... korang leh la klik SINI

Selamat mencuba !!!

Thursday, February 3, 2011

Contest Blog Paling Cantik, Comel Dan Kemas !

Orang join contest.... aku pun nak join gak.... ini adalah contest yang pertama aku join... sebelum ni aku bukan join contest... tapi join sahabat blogger.... sambutan contest ni pun aku tengok memang menggalakkan la... bravo!!! so, aku pun saja-saja la menyelitkan diri di celah-celah mereka2 yang join contest tersebut


Ok mudah saja contest ni, kalau korang nak join boleh jer... cuma ikut jer step2 yang di beri...jom follow n join..



    syarat-syarat penyertaan :

   1. jadi follower FARZANA FARZANTO
   2. peserta perempuan digalakkan. kerana hadiah disediakan khas untuk 
       blogger perempuan. kalau lelaki nak masok boleh juga. kalau tak kisah 
       menang baju2 macam kat atas ni. haha (setiap pemenang boleh memilih 
       hadiah or baju mengikut citarasa sendiri di Pelangi Boutique
       add dulu baru boleh tengok baju2 disana)
   3. ada 3 kategori iaitu blog paling cantik, comel dan kemas. setiap kategori 
        mempunyai 1 pemenang sahaja.
   4. buat 1 entry tentang contest ni.
   5. tag kepada 5 orang rakan blogger anda.
   6. letak banner di side bar blog anda dan link kan terus ke entry ni.
   7. setelah selesai, tinggal kan link entry anda berkenaan dengan contest ni 
        di komen entry ni. saya akan check setiap link yang sudah ditinggalkan.
   8. penyertaan bermula pada 10.1.2011 hingga 10.2.2011.
   9. dalam tempoh sebulan ni mungkin anda boleh gunakan masa ini 
       untuk menghias blog anda.

   Rakan Tag Pilihan Saya :-

   1. Syarifah Radiah
   2. Mia Liana
   3. Farah
   4. NurIzyani
   5. Chienta


So...kat sini aku tak tau la mana satu kategori yang sesuai untuk blog aku ni.. comel ke... cantik ke.... kemas ke.... cuma anda yang menentukan......Aja aja Figthing!!!

Blog ni adalah blog peribadi ataupun personal.
Sebarang cerita dalam ni adalah dari saya sendiri.
Tiada sebarang copycat atau plagiat dari mana-mana cerita lain.
Ikhlas ucapan dari Queen Of Blog Collector (manzarina) perasan jap.
Jadilah Blogger yang Cemerlang Gemilang Terbilang Dijulang. Sekian.