MANZARINA BLOGS
MANZARINA LINKS

WLA BANNER
MY MAGAZINE

MANZARINA TUA

Sunday, October 31, 2010

Anak-Anak Bertambah

Lama pulak rasanya tak update blog aku ni....asik setting design jer kan...bukan apa...cuma sibuk sikit memikirkan masalah negara...uiceh...eksen plak ye...
Sambil-sambil aku edit design aku tanya jugakpendapat memasing....apa komen page aku ni....ada la komen yg positif...ada jugak komen yang membina....ada jugak komen mengutuk, mengena, membuli dan sewaktu dengan nya lah...

Salah satu contoh komen :-

Positif : cutenya page awak....
Negatif : page kanak2 betul....page ala tamil nandu (cilake!!!)
Perangsang : wah..cantik...selalu la update blog awak ye...saya slalu follow...

komen positif tu di terbitkan oleh kenalan-kenalan....komen negatif tu usah cakap la....dah tentu kawan-kawan aku yang sangai ...bingai... dan sengal... aku tau...diaorang iri hati dengan kecumelan aku dan page aku...wakakakaka

Dalam aku tengah tulis blog ni....ada satu masalah...aku nk enter, cursor x turun ke bawah...
pastu asik save jer...walhal aku blom tekan button save..Ada sesapa leh bantu aku menangani masalah aku ni?
blur pulak aku...

ok...citer pasal anak-anak ni...hari jumaat 29/10/10 aku baru balik keje dalam 6.30 petang la lebih kurang..Masa balik tu..aku pegi town dulu nak beli barang dapur...lepas jer aku pegi beli barang... aku pun tawaf la seluruh town ...cukup 7 round jadi hajah aku... Hjh Town... Buruk title...hahaa

lepas aku round...kira nak balik la ni...tetiba telinga aku dengar bunyik riuh rendah...mengalahkan pasar malam...pasar tani...pasaraya...MEOW MEOW MEOW....
aku pun jengah kepala kat luar tingkap kete aku tu..sape plak menjerit-jerit tu....(soklan bodo aku keluar)..
kalau dah meow...meow kompom la kucing...takkan unta lak bunyik gitu...terus aku berhentikan kereta aku...
mata aku terpandang satu kotak sebelah kedai makan....terus suruh adik aku keluar tgk..
kira aku nak bawak balik la anak-anak terbuang tu...kesian...terjadi lah perbualan antara aku dengan adik aku kat kedai makan....adik aku kat luar...aku kat dalam kete...

Adik : kak, betul la ada kucing tu kat sini!
Akak : banyak ke?
Adik : banyak la jugak...
Akak : berapa ekor?
(adik aku pun kira la dengan sungguh-sungguh dan penuh teliti...sambil jari bergerak-gerak ke atas dan kebawah tandanya sedang menjalankan tugas..)

Adik : ada 7 ekor..
Akak : owh...cuba tanya abang kedai tu....ada orang punya tak?... (aku ingatkan 2-3 ekor je...takpelah...bawak je la semua-semua tu)
Abang Kedai : bawak je la balik semua tu...takde sape punya....
(aku pun bawak la balik)

Ini lah kesemua anak-anak kucing aku tu...










Eh...Wadepak!! adik aku kata 7 ekor tadi...skali lapan ekor plak....adik aku pun kata "ye ke?"...Damn...
arghhh....takpe lah...gasak...takkan nak tinggalkan yang lain-lain tu kan...kesian pulak...jadi aku pun bele je la semua lapan ekor anak-anak kucing aku tu.... campo dengan bulat dan aku abu....10 ekor semuanya anak-anak aku...

gambar kat atas ni...ada yang masih selekeh lagi sebab masa aku ambil gambar..masih comot-comot lagi..
aku paling suka tengok muka roro cute... Roro macam nama orang korean jer..haahaa....sebab muka roro pun macam korea...



--------------------------------Tamat Dah---------------------------------

0 Negative & Positive Comments:

Blog ni adalah blog peribadi ataupun personal.
Sebarang cerita dalam ni adalah dari saya sendiri.
Tiada sebarang copycat atau plagiat dari mana-mana cerita lain.
Ikhlas ucapan dari Queen Of Blog Collector (manzarina) perasan jap.
Jadilah Blogger yang Cemerlang Gemilang Terbilang Dijulang. Sekian.