MANZARINA BLOGS
MANZARINA LINKS

WLA BANNER
MY MAGAZINE

MANZARINA TUA

Wednesday, March 30, 2011

Rumah Aku Dah Jadi Rumah Anak-Anak Yatim

Berlumut blog aku dah lama tak mengupdate.... aku memang teramat busy body sambil menguruskan anak-anak yatim yang duduk rumah aku skang ni... ada yang kene buang mak bapak... mak bapak tak mengaku anak pun ada.... yang paling sadis, mak nye jadi penyanyi dan pelayan kelab malam... jadi aku lah yang menyara diaorang sekarang....

sebelum ni aku sedih... semua anak-anak yatim yang aku bela telah kembali ke rahmatullah.. lapan anak yatim yang tak sempat membesar dan tak sempat aku berikan kasih sayang kepada mereka secukupnya... klik sini untuk melihat entry pasal mereka

Oleh kerana dah jadi kebiasaan aku hidup dengan mereka-mereka... jadi aku terpaksa menyara mereka... tu la sebab aku bizi tahap buaya terbang... bawah ni anak-anak yatim yang baru dan masih menetap dirumahku


dulu aku pernah buat entry pasal dia ni hilang tah ke mana... sekarang dia dah pulang ke rumah... cuma, sukati mak nenek dia jer nak balik jam brape.... macam hotel dia buat rumah aku... time makan balik... lepas tu terus berpoya2 dengan pelayan kelab mana tah

Dia ni memang bagus... sampai besar setia dengan aku... jadi pembantu aku mengasuh anak-anak yatim yang ada kat rumah aku.... dia memang wanita yang lemah lembut, sopan santun dan berbudi pekerti pandai masak lemak cili api *tetiba*...

Budak berdua ni kehilangan mak ayah diaorang... 2 lagi adik diaorang mati eksiden.. si bujang ni cool jer watak dia... si kitty manja tahap lampau.... kekadang rasa nak gunting ekor dia pun ada...


arrr... mereka ni pulak kategori makhluk berbulu... memang la berbulu, tapi bulu yg panjang... ni aku kebas apak aku nyer kuceng... hahaha.... nasib baik apak aku sporting moting... dia bagi gak aku amik bebudak ni... hobi diaorang bertenggek atas badan aku time aku tido.... termasuk adik bongsu diaorang yang ni :-

Dia ni plak jangan crite ler... makhluk yang suka buat huru hara... mulut kepoh macam joyah spot... kekadang time aku meradang tu, rasa macam nak goreng kunyit si meymey ni... manja jangan kata la.... bertenggek manjang dekat aku... bongsu la kata kan... nak marah tak sampai hati...


Dia ni plak tah mana rantau adik aku ambik... katanya kawan dia bagi... tapi sedih gak... dia dah kembali ke rahmatullah semalam pada 30/3/2011 jam 12.00 tgh hari... masa kebumikan : jam 1.00 ptg.... al-fatihah


Kiss kucing adik aku ambik selepas kematian munna... marah adik aku kalau pegang si kiss ni... dasar taik hidong masin tol.... mula2 datang rumah.. kiss ni mengalahkan harimau... dah lama2 baru cool

kebanyakkan kucing aku semua nya betina... kecuali abu dan bujang.... pew... kalaulah semua2 datang hari mengandung dan beranak sedunia... pengsan aku dengan adik aku nak membela diaorang ni....

dan di sebabkan ini lah... kesibukan aku sehari-hari makin bertambah.... miss korang semua ... T_T... kalau korang rindukan aku... korang gosok teko kat uma korang.. seru nama aku... nnti aku muncul... daaaaaaa

3 Negative & Positive Comments:

Affan said...

Banyaknya kucing hehe.

Masa baca awal2 tadi ingat anak yatim tu merujuk kepada kanak2, rupanya kucing hehe.

ps: moga dapat ganjaran kebajikan di akhirat InsyaALLAH

aswadz said...

comel2 kucing anda...

MANZARINA said...

aswadz : tq fren

Affan : tu la.... rumah dh jadi ank2 yatim untuk kucen... sian mereka... (amin... untuk doa awak)

Blog ni adalah blog peribadi ataupun personal.
Sebarang cerita dalam ni adalah dari saya sendiri.
Tiada sebarang copycat atau plagiat dari mana-mana cerita lain.
Ikhlas ucapan dari Queen Of Blog Collector (manzarina) perasan jap.
Jadilah Blogger yang Cemerlang Gemilang Terbilang Dijulang. Sekian.