MANZARINA BLOGS
MANZARINA LINKS

WLA BANNER
MY MAGAZINE

MANZARINA TUA

Monday, October 10, 2011

Kalau Aku Kaya - Part 1

Semua orang ada impian masing-masing betul tak? Aku pun ada impian aku sendiri...tinggal lagi impian kita ni jadi kenyataan atau kenangan semata-mata...aku pun nak gak citer sikit impian aku kat korang kan...pertama,semua orang nak beli rumah yer tak?...memang lama dah nak beli rumah cuma duk pikir dua ploh ribu kali nak beli ker tak nak....poket kering lak tu...simpanan pun bape sen jerk...sian aku..kalau beli plak...esok2 dah kawen..buatnya somi (suami) tinggal jauh...leceh gak nak pikir...

-------------------------------------Next-----------------------------------

Apa-ape pun...biar aku citer luh la impian tentang nak beli rumah...tiap kali aku kalau berangan mesti nak beli rumah....nak beli rumah plak...design dia mesti camni camni dan camni ... aku memang selalu la lukis tangan pelan design rumah impian walaupun tak berapa nak reti... nak tunjuk ngan korang design aku tinggal opis plak..nanti lau aku ingat aku tunjuk kat korang la ek..


kalau nak citer pasal rumah...kompom la nak rumah yang besar...sape plak nak duk rumah besar2 reban ayam yer tak...tanya la memana manusia pun...kompom nak beli rumah besar..takpun selesa...

rumah aku tu pulak aku nak ada 2 ruang tamu...kekeke... ruang tamu untuk vip...uiceh...macam bisneswoman la plak ek...ye la...ruang tamu rahsia...mana leh bagitau orang len yer tak...contoh ruang tamu vip camni la kan..

smart tak?

Ok.Ruang tamu yang seterusnya plak biasa2 jer la....tapi mesti la nak besar...cukup memuatkan 4 jenis sofa....ahaha....dah banya duit kan...rumah besar2 pun upah orang gaji...kalau nak kemas sorang2 mau retak urat punggung...contoh perabot ruang tamu yang kedua..


set sofa kayu



set sofa kain


set sofa getah

Dan kalau ada set sofa kaca...aku letak!!

Besar tak impian aku? hehe...besar kan...tu kalau aku banyak duit... kalo takde duit toksah la citer. tu baru pasal ruang tamu...kalau ruang makan aku nak letak perabot ni plak...

 Hahaha...tak meng-agak....kalau ada 2 set lagi bagus...10+10 = 20 kerusi


Oklah...nanti kiter sambung lagi la ek...cukup2 la tu kan....arini citer pasal ruang tamu dan ruang makan jer la eh...banyak lagi ni....kalau korang tengok impian bilik tidur aku lagi serabut...



bai..bai...tak sihat..perlu rehat

3 Negative & Positive Comments:

nurdani said...

wah....kayo tu.hehe.saya pun kalau idamkan rumah idaman,pergh...nak macam rumah dalam taman teletubbies.hehe

MANZARINA said...

ye ke...hehe...kalau saya duk dalam taman teletubies tu tak bangun2 dah...sejuk jer tengok tempat dia..walaupun ada matahari

Mohd Faizal said...

zarina..saya nak tanya pasal sofa kayu..bole call saya balik tak?0172180004.faizal

Blog ni adalah blog peribadi ataupun personal.
Sebarang cerita dalam ni adalah dari saya sendiri.
Tiada sebarang copycat atau plagiat dari mana-mana cerita lain.
Ikhlas ucapan dari Queen Of Blog Collector (manzarina) perasan jap.
Jadilah Blogger yang Cemerlang Gemilang Terbilang Dijulang. Sekian.