MANZARINA BLOGS
MANZARINA LINKS

WLA BANNER
MY MAGAZINE

MANZARINA TUA

Sunday, December 25, 2011

Bila Wajahku Dilakar

hey peeps... ape lak maksud peeps tu kan...aku main blasah jer ni, semenjak dua menjak ni bukan main girang lagi ati aku...mana tak nya... ada orang lukis gambar aku kan....dah macam retis rasanya.... tau ker retis tu ape? menggeletis hahaha....ok joke... retis tu macam artis la kan... uiceh..perasan giler...

lukisan aku kebanyakkannya dilukis oleh ahli-ahli atau warga-warga atau dari kalangan kelompok WLA.. mereka memang kreatif la...aku memang susah nak lawan ngan mereka yang dah otai-otai ni... tapi kalau korang tak reti melukis...dan mahu melukis...join group WLA ni, sure korang ada improvement melukis...aku malas nak bebel pepanjang yang dah sememangnya panjang ni... jom tengok camner diaorang conteng-conteng muka aku neh...

kalau korang nak tau.... ini lah lukisan muka aku sendiri yang dilukis oleh aku sendiri...mula-mula aku lukis....nampak buruk giler kan...wajah yang menakutkan....


bila timbul rasa tak puas hati...aku lukis lagi sekali sampai jadi....dan inilah hasilnya.... kedua-dua gambar tersebut aku lukis guna Excel sahaja.... 


Sis Zarini
ini lukisan ini juga dilukis menggunakan Excel... cantik kan... sis zarini memang pandai menggunakan jari-jarinya sebaik mungkin.... aku harap lepas ni aku pun bleh jadi cam dia gak ...

Ahmad Firdaus a.k.a Didi
Lukisan ni plak lukisan DD... menggunakan adobe illustrator...jadi jugak rupa aku...tapi garang giler rupa ni....korang jangan gaduh ngan aku...lau tak muka aku boleh berubah jadi gini.....

Azhunk Awang
Ok..ni plak lukisan dari adik kiter si azhunk....dia gunakan adobe photoshop kalau tak silap aku la....masa ni aku yang suruh dia mencuba lukis gambar aku buat pertama kalinya...walaupun simple...ada gak iras-iras kartun aku...boleh buat komik gak kalau lukisan style camni....



Keri Ikhwan
Mula-mula masa mamat ni post kat Facebook...aku berkerut-kerut gak dahi..."gambar aku ker ni?" hahaha....teruk betul gambar aku sendiri pun tak kenal... camne nak kenal....dia edit gambar aku jadi wanita yang sedang menderita....puas aku fikir...tapi baju dengan tudung tu macam aku yang empunya.... memang betul la ini gambar aku..hahaha.... agak kreatif gak mamat ni....kreatif melukis+mengarut = melurut...



cantik kan...walaupun didera....masih boleh tersenyum bangga dan riak kena dera....ohsem!!


ok ni plak gambar aku versi yang sebenar dari keri ikhwan ni.... apa pun aku suka cara dia melukis vektor aku, walaupun agak boooolat di situ....hahaha...aku nak gitau gak, mamat ni memang pandai buat entry yang boleh membuatkan orang gelak sambil melompat...korang klik la kat nama dia untuk jelajah blog beliau dan suke gak masa dia buat entry pasal gambar aku ni...memang terbahak-bahak aku gelak tengok entry dia... klik SINI kalau nak usha entry pasal gambar di bawah okeh...


TMOS : Usaha Tanda Kejayaan... gambar sesiapa yang belum dilukis tu harap bersabar la yer...

6 Negative & Positive Comments:

Mohd Amin Aizuddin said...

Lukisan Keri dan Kak Zarini dah nak dekat sama.Keduax2 nya dapat buat muka jadi alax2 3D.....Cool beb...!

Mohd Amin Aizuddin said...

Lukisan Keri dan Kak Zarini dah nak dekat sama.Keduax2 nya dapat buat muka jadi alax2 3D.....Cool beb...!

keri ikhwan said...

wahaha... publish gak gmbr kena dera tu ye... tq sbb mnjadi model ekperimen ntuk lukis air mata... haha

MANZARINA said...

@amin : hebat kan diaorang nih...

@keri : ok jer keri.... lepas ni nak buat eksperimen lagi bleh jer guna gambar aku tu...wakakakaka.... (sudi ker?)

CCICute Design said...

eeii...takut yg muka garang tu bila nengok... ^_^ seraaaaaaaaaaaammmm.. :P

MANZARINA said...

saya pun seram tengok diri sendiri sis...

Blog ni adalah blog peribadi ataupun personal.
Sebarang cerita dalam ni adalah dari saya sendiri.
Tiada sebarang copycat atau plagiat dari mana-mana cerita lain.
Ikhlas ucapan dari Queen Of Blog Collector (manzarina) perasan jap.
Jadilah Blogger yang Cemerlang Gemilang Terbilang Dijulang. Sekian.