MANZARINA BLOGS
MANZARINA LINKS

WLA BANNER
MY MAGAZINE

MANZARINA TUA

Thursday, February 28, 2013

Penganjur Contest Giveaway Dan Bloglist


 

Salam buat korang semua.. hope korang sihat2 lah yer... untuk kesekian kalinya aku nak beri pendapat kepada penganjur contest, giveaway, bloglist dan sewaktu dengannya...Agak tension di sini yer hadirin wal hadirat sekelian bila cerita hal perihal join contest bla bla bla... Aku ni memang suka join contest yang korang anjurkan, tengok pada masa gak la...dan aku sendiri ada buat blog khas untuk contest, tapi takdelah semua menang... ada yang kalah...ada gak penganjur yang tak jenguk langsung page aku... sedih kan? 

Ni aku nak cerita kat korang.. masa dulu contest selalunya di anjurkan oleh seorang sahaja... tapi sekarang aku tengok banyak giler contest dan ramai juga yang sponsor dalam sesuatu contest... itu ok lagi... tapi bapak giler kene follow blog dan like page lebih dari sepoloh doploh orang.... tak ker jenuh... 

Korang boleh jer join venture dan tak salah pun untuk itu... ramai sponsor lagi bagus, cuma bagi aku la kan terlalu sukar untuk blogger-blogger lain follow dan like page korang... pegi ke satu2 page.... satu hal... Itu belum kira blogger yang lambat slow ibarat siput meniarap sambil cuba untuk menggolek-golekkan badannya...eh tetiba! 


Takde la... cuba bayangkan time tu blogger bersemangat plak nak join...spoil bila tengok banyak page nak kene masuk.... Aku pun kekadang fikir beribu kali gak nak join ker tak nak...  
hati kata nak, jiwa kata malas

Cuma apa yang membuatkan aku dapat idea nak kongsi dengan korang, bila aku pergi ke page contest salah seorang sahabat blogger kita iaitu Cik Fie . Bila aku masuk page beliau yang sedang menganjurkan contest, baru aku rasa ada senang dan mudah sebab dah tersedia page button like FB.... cuma aku update sikit daripada yang sedia ada...contohnya bila klik pada nama sponsor, terus pegi ke page follow blogger sponsor tersebut...mudah kan? kan? kan? 

Lagi satu masa korang klik Like FB tu, korang kene klik lagi sekali untuk confirmkan yang korang setuju untuk like page mereka tu... sebab aku pun terkena tadi..hahahaha.... aku ingat dah settle bila klik page like tu... rupanya kene klik confirm ... tapi tak susah weyh... tak sampai 10 saat... kecuali kalau line korang macam siput sedut... 

Bila buat gitu aku rasa baru la ringan sikit blogger-blogger nak join contest korang kan.... Apa yang aku nak cadangkan atau kongsikan bersama blogger-blogger yang anjurkan contest, buatlah seperti contoh yang akan aku tunjukkan di bawah nanti... yang paling penting, penganjur contest kenelah rajin sikit yer tak? ... aku cuma cadang jer... terpulang pada korang... tepuk dahi tanya akal... *peribahasa baru...

Klik Sini Untuk Lihat Contoh


2 Negative & Positive Comments:

Anonymous said...

Your means of explaining the whole thing in this article is truly nice,
all can without difficulty know it, Thanks a lot.


Review my page home cellulite treatment

Anonymous said...

Definitely believe that which you said. Your favorite justification
appeared to be on the internet the easiest thing to be
aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people consider
worries that they just don't know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side-effects , people can take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

Have a look at my web page :: best cellulite treatment

Blog ni adalah blog peribadi ataupun personal.
Sebarang cerita dalam ni adalah dari saya sendiri.
Tiada sebarang copycat atau plagiat dari mana-mana cerita lain.
Ikhlas ucapan dari Queen Of Blog Collector (manzarina) perasan jap.
Jadilah Blogger yang Cemerlang Gemilang Terbilang Dijulang. Sekian.