MANZARINA BLOGS
MANZARINA LINKS

WLA BANNER
MY MAGAZINE

MANZARINA TUA

Sunday, February 24, 2013

Slumber Derk Aku Jer

Sebenarnya takde cerita sangat pun yang aku nak cerita kat korang... buat masa sekarang ni, aku banyak blogwalking dan skodeng design-design power blogger... Aku lama dah kekeringan idea nak cerita apa kat korang.... Kekadang aku main lukis-lukis.... bajet lukisan cantik jer kan...hahahaa....


Melukis pun takde la pandai sangat.... boleh la cukup-cukup makan... korang nak tengok lukisan aku tak? aku lukis gambo budak kecik.... itu pun aku lukis bersebab... kalau takde sebab, bergerutu tangan aku sebab tak melukis...

Gambar budak baju merah ni sebab aku join aktiviti kengkawan WLA (We Love Arts) kat FB


Gambar ni pulak sebab kerajinan aku datang....aku pun lukis gambar anak kawan aku ni...

--------------------------------------- Ok SKIP ----------------------------------

Aku ni memang selamba badak jer kalau depan orang ramai....tapi takde la selamber sampai dok melompat-lompat dan terkinja-kinja depan orang ramai.... selamba aku ni lebih di kenali dengan selamba macho...hahahahaha...hak puih....meluat kat diri sendiri


SLUMBER ATAS JALAN
Selalunya kalau sampai kat trafic light....bila berhenti jer aku akan tunggang air bebanyak.... orang yang berhenti sebelah aku kebanyakkannya kerling mata kat aku tengok aku selamber jerk.... (dalam hati : eh pehal diaorang ni, tak pernah tengok orang minum ker...) hahaha.... kekadang selamber aku jer mengunyah kuih, keropok lekor dan sewaktu dengannya

Ada masa tu....time tengah jalan...motor bergerak...aku makan dan minum dengan jayanya....takper kot...makan sambil duduk...motor yang jalan kan...kan ....kan... hehehe


SLUMBER AMIK BR1M
 orang ramai heboh beratur... aku pun beratur...tapi masa beratur tu dah nak dekat dua jam...pinggang aku dah mula sakit.... menyumpah-nyumpah aku kat tempat beratur...ikut kan hati nak blah jer....tak yah amik... tapi aku sabarkan diri... mulut kumat kamit dah macam bomoh tengah menurun....

macam-macam aksi aku bila turn beratur aku hampir dengan tiang... aku mula la melepekkan diri kat tiang...tahan tiang tak nak bagi roboh (walhal tiang kuat lagi)... hampir 3 jam aku sampai tiang kedua...yang kat baju hijau tu....start aku dah menyandar....peluk tiang.... mereka yang beratur dekat-dekat aku dah jeling-jeling (ape la budak ni) hahahaha dem!! ....ade aku kisah.... aku penat taw!!!! dah tak kisah dah orang pandang ker haper... janji aku enjoy dengan tiang bank tu... dah macam penari tiang pun yer.... aiseh...


SLUMBER PEKAK

ni lagi satu aku punya selamber derk aku.... orang panggil-panggil aku buat derk jer...kekadang sampai menjerit-jerit diaorang panggil aku.... selagi korang tak tepuk bahu atau lengan aku sampai balik pun aku tak dengar..hahahaha....

Kengkawan aku pun dah paham dah...kalau aku tak dengar tu ada ler yang tak kena tu...bukan sesaja nak buat-buat pekak....ada masalah teknikal jer waktu diaorang panggil aku tu...aku tak bersalah dalam hal-hal begini...

Sekian...Majulah Sukan Untuk Negara !!!


2 Negative & Positive Comments:

Sherlyanna angiela Martin said...

wah... pandai lukis,,, lukis saya pula secara percuma... hehe... jom join segmen yang tidak seberapa ni...http://sherlyanna-angiela.blogspot.com/2013/02/segments-my-cute-pets-by-affy-and.html

Farah Waheda Wahid said...

^_^ jadilah diri sendiri...itu yang terbaik... he he he...cantik lukisan tu...saya suka...

Blog ni adalah blog peribadi ataupun personal.
Sebarang cerita dalam ni adalah dari saya sendiri.
Tiada sebarang copycat atau plagiat dari mana-mana cerita lain.
Ikhlas ucapan dari Queen Of Blog Collector (manzarina) perasan jap.
Jadilah Blogger yang Cemerlang Gemilang Terbilang Dijulang. Sekian.