MANZARINA BLOGS
MANZARINA LINKS

WLA BANNER
MY MAGAZINE

MANZARINA TUA

Sunday, December 26, 2010

Berapa Kelajuan Anda Menaip?

korang berkebolehan dalam menaip? berapa speed korang menaip dalam seminit.. sumpah aku menaip terlampau lambat... slow emotion...Lainlah kalau korang dikurniakan kelebihan menaip selaju angin...

 

Atau korang mempunyai extension jari2 lain yang mudah capai setiap butang di keyboard

Wew... gelik tgk jari2 ni...huhuhu

Korang ingat tak dulu..zaman 90 an masih lagi menggunakan typewriter jenis lama tu..... Aku penah gunakan masa sekolah dulu... sebab aku suka masuk pejabat sekolah aku dulu... mengacau kerani buat keje.... Sumpah!!! sungguh lambat aku menaip...

Dengan butang key yang keras kematu.... nak kene angkat jari tinggi2 baru boleh hentak atas key tersebut... kalau salah hentak mau terseliuh jari2..bunyik pun boleh tahan... kalau berlawan dengan bunyik kentot...kompom bunyik kentot itu tenggelam...

Berbeza dengan ari ni...kita ada COMPUTER!!!! keyboard nya pun lebih mudah di tekan dan lembut... tidak membengkakkan jari2 anda...Kenal tak komputer?... bagi yang baru nak mengenal apa itu komputer... tengok ni... 


Aku ada la jumpa satu laman web ni untuk mengetest tahap kebolehan dan kelajuan aku dalam menaip....mula-mula aku cuba


44 perkataan



masa aku menaip ni...asik tergelicik... puas pikir apesal asik tergelicik jer... rupanya kuku aku panjang... di sebabkan aku ada kat opis.. ketip kuku @ kepit kuku  lak takde.. aku guna la gunting... hahaha... aku gunting kuku aku yg panjangnya boleh kumpul taik hidung manusia sebakul.... lepas gunting kuku... aku teruskan menaip...



43 perkataan



Eh!! makin menurun plak... rupa-rupanya aku nak terkencing...hahaha.... ceh... alasan jer aku nih... aku pun terus la membuang apa yang patut ... pastu, ngadap la balik depan pc.. aku teguk sikit air... mengeliat sikit untuk menambah kesegaran...zasss!! mencuba untuk kali terakhir.... aku pasti dapatkan 50 perkataan dalam seminit!!! chaiyok!!!



47 perkataan
 
Ceh!! ampeh...tak sampai 50 perkataan...Sudahnya aku malas nak menaip.... Tetiba nak cuba plak taip english language...uiceh... skali...



Tara!!!!!!!!




41 words


Pew..... ada 2 lak salah.... sungguh tidak memberangsangkan.... bengap sungguh... sudahnya...aku tutup terus...hahahaha....tapi masa akan datang tgh boring2, boleh la test lagi....

Kalau korang nak test jugak... korang klik jer picture @ gambar dibawah ini untuk terus ke web tersebut.....
 






Tak salah kalau mencuba.... Selamat Beramal.... Hehehe

4 Negative & Positive Comments:

sudirman said...

awak ni kdg2 lawak lah..sama kah tarikh lahir..hhahaha

MANZARINA said...

heheh...biasa ja bah.... yer saya lahir 1809... tapi tahunnya maybe tak sama kot :)

nurmujahidah said...

ala,, nak test gak laa,, hehe,, folow awk k,, :D

MANZARINA said...

@mujahidah : cuba la.... hehehe and tq...

Blog ni adalah blog peribadi ataupun personal.
Sebarang cerita dalam ni adalah dari saya sendiri.
Tiada sebarang copycat atau plagiat dari mana-mana cerita lain.
Ikhlas ucapan dari Queen Of Blog Collector (manzarina) perasan jap.
Jadilah Blogger yang Cemerlang Gemilang Terbilang Dijulang. Sekian.