MANZARINA BLOGS
MANZARINA LINKS

WLA BANNER
MY MAGAZINE

MANZARINA TUA

Saturday, December 25, 2010

Saya Blogger Melaka



Hai incik blogger... maapkan daku kerana lama tak belai2 dan manje2 kan kamu.... Ok kita pendekkan citer... aku sebenarnya nak mengisi masa lapang di samping mendapat ramai kenalan...kalau siapa yang giler blogger kompom kenal logo kat bawah ni kan...
 
Klik pada gambar untuk ke page BPM

Cerita pasal BPM (Blog Pilihan Malaysia) neh... aku slalu jugak ikuti perkembangan blog tersebut... bukan apa... nak jugak tinjau2 kebolehan masing2 dalam mengolah blog2 yang dipertandingkan.. BPM memang slalu mengadakan pertandingan... Macam2...walaupun takde adiah...tapi sambutan yang menggalakkan...sungguh teruje...sekarang ni plak pertandingan "Saya Blogger (Negeri)"..

Oleh kerana aku ni berjiwa kacau patriotik!!.. ikutkan hati aku takmo join... sebab aku nak join saya blogger malaysia!!! hahaha... tapi takde plak... aku nak gak join walaupun follower aku seciput (sikit)... dan blog aku yang tak berapa menarik ni.... T_T sob sob sob...dan walaupun ramai yang hebat2... nak jugak!! (hentak2 kaki)...

jangan letak gambar yang bukan-bukan ye (Nasihat Incik BPM)
Baru jer terpikir nak letak....kih3

 



Bendera Negeri
Jata Negeri
Lagu Negeri

Tempel Muka aku lak
Tajuk Blog
Saya Blogger Melaka
Nama anda
Manzarina
Status anda
Bujang Trang Tang Tang [single mingle] [solo molo]
Cara hubungi
Email @ YM (miss_blog@yahoo.com)
Daerah
Alor Gajah, Melaka
Tempat tinggal
Area Bandar Alor Gajah

Apa yang menarik di tempat anda
Negeri :

Tradisi Kebudayaan
Monodrama (Teater)
Nazam
Dondang Sayang
     







Makanan
Asam Pedas
Sambal Belacan
Cencalok
         

Wajik
Dodol
Gula Melaka
        


 Tempat-tempat keagamaan
Masjid Tengkera
Gereja St. Paul
Tokong Cheng Hoon Teng
Kuil Sri Poyyatha Vinayagar Moorthi
 Tempat-tempat menarik 
Rumah Tradisi Melaka
Muzium UMNO & KTM
Muzium Istana Melaka
Eye On Malaysia Melaka
AFamosa
Menara Taming Sari
Melaka River Cruise
Muzium Samudera Melaka
                                         

Keturunan Orang Melaka Ramai Terdiri Dari = Portugis, China, India Dan Melayu
Melaka = Banyak Rempah Ratus


Daerah :


Bandar Alor Gajah
Dataran Keris
Muzium Alor Gajah
Kompleks Al-khawarizmi
                  

Termasuk Lampu Jalan Alor Gajah (Ehek3)

Nak Cerita Semua Sampai 7 Keturunan Pun Blom Abis...



Walaupun Blogger Saya Ala2 Kaliyappa
Undilah saya!!! Mekasih....
Terlebih lak..ahak o_O kene undi ker? ngeee
Jiwa Kacau Jer Rasa..Wew




10 Negative & Positive Comments:

Admiral Hafiz said...

Singgah blogger Melaka
eh Alor Gajah?
samelah kita!



Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

MANZARINA said...

sama... hehehe gip me pive!!! pap!!

Nordin said...

singgtah :)

MANZARINA said...

mekasih :)

misz FaTiN said...

Saya Blogger Melaka juga..
I LOVE Melaka.. ^_^

Mohd Fitri said...

dari melaka menjejak blogger melaka :)

syarifah radiah ibrahim said...

ehhh
saya orang jasin
hee :D

MANZARINA said...

@fitri : tq for coming

@syarifah : salam kenal org jasin :)

Admiral Hafiz said...

kat seremban esok ada gathering utk blogger...

jomla join!


Mini Blogger's Gathering ( Seremban ) : 1 Jan 2011

MANZARINA said...

insyaallah... seremban kat mana tu?

Blog ni adalah blog peribadi ataupun personal.
Sebarang cerita dalam ni adalah dari saya sendiri.
Tiada sebarang copycat atau plagiat dari mana-mana cerita lain.
Ikhlas ucapan dari Queen Of Blog Collector (manzarina) perasan jap.
Jadilah Blogger yang Cemerlang Gemilang Terbilang Dijulang. Sekian.