MANZARINA BLOGS
MANZARINA LINKS

WLA BANNER
MY MAGAZINE

MANZARINA TUA

Saturday, December 11, 2010

Petunjuk Blog Aku

Oleh kerana aku tengah keboringan tahap gaban merangkak dan merayap.... aku pun terfikir nak buat petunjuk bagi blog aku... yang mana dah pandai syrvey tu takde hal.... bagi yang baru jer bermula nak survey2 blog aku ni kan... jadi aku bagi kan petunjuk untuk tetamu2 yang berskodeng2 di blog aku ni.... Jommmm!!!


ok... mula2 jer korang bukak page aku ni http://manzarina.blogspot.com korang akan nampak banner ni.... so, banner ni takde apa2 function.. just introduce blog aku jer la kan.... korang lihat jer bawah banner ni....

Di bahagian bawah kiri... itu just tempat post... kalau korang nk baca apa yang aku post kat situ la.... banyak function di blog aku di bahagian bawah kanan... ok kita survey...

ok... ni yang akan korang nmpk bhgn bawah sebelah kiri.... bahagian blog2 aku.... blog yg slalu aku update ialah blogspot la.... blog2 lain tu nnti aku akan fikirkan camne yer... ahak...


Ni pulak laman2 web aku yang permenant.... kalau korang klik dia akan keluar ikut web yang aku dah set seperti di button yang korang nmpk tu... psssttt.... korang xleh tgk gitu jerk sbb aku dh private..wakakaka


Mengikut gambar di bhgn NET ni.... ia adalah laman web yang baru ditubuhkan... jadi... aku letak dibahagian dan tempat yang berasingan dgn WEB... sini pun korang boleh klik pada button yang di sediakan.... jangan takut2 nk klik.... 


Ahaaaaa.... sini plak, bahagian yang berkaitan dengan page2 blogspot yang aku asingkan.... contohnya korang tgk pada anak panah yang aku tunjuk.... bila korang klik pada link tersebut dia akan keluar pada page baru... meh aku bagi contoh.....

MANZARINA


Bahagian ni korang boleh la lihat profile aku... apa yg aku suka..... artis mana yang aku suke.... klk jer button2 dlm tu... Seterusnya.....

MY ENTERTAINMENT


Sini info2 mengenai radio....  sebenarnya banyak lagi radio... tunggu masa dan kerajinan aku sampai semula nk update.... korang boleh grabe code untuk diletakkan di page korang..... dan boleh berchatting di sana... aku slalu ada jer sana... Next!!


Harta Pusaka Aku

Harta Pusaka Aku ni kemungkinan akan turun temurun ke anak cucu aku... kalau rosak aku tak tau la plak... suwoh la diaorang beli baru yer cucu2..... ala... esok2 zaman diaorang .... aku punya barang2 ni semua tak pandang deerrrrr..... sebelah mata pun tak pandang.. ye tak??? hahaha

Pengumpulan Tema

Di sini aku buat pengumpulan untuk tema2 yang diadakan di malaysia sahaja buat masa ni.... itu pun tak sepenuhnya aku dapat... tapi takpe... hidup perlu diteruskan... tema seterusnya akan di update dari masa ke semasa.... sesiapa yang rasa2 ada tema2 lain... boleh la berkongsi dengan aku yer....


Halaman Informasi
Ok...dibahagian ni aku buatkan info,tips dan maklumat.... untuk korang... halaman ni pun masih di update... jadi kalau korang rasa nak baca2 di masa keboringan... boleh la klik bahagian informasi ni.....


------------------------Skip---------------------------

Now...
Pada bahagian ni korang klik jer pada button yang disediakan.... yang suka membaca akbar tu... takyah lagi membazir wang untuk beli surat khabar bebanyak macam aku buat sblm ni kan.... hahahaha.... bukan abis baca pun.... korang klik jer sini... semua jenis suratkhabar ada....



 SelepaS habis bhgn pertama korang tgk pulak bwh... petak kedua...sini laman muzik... korang klik pada anak panah untuk muzik pilihan yang korang nak dengar...sambil2 baca post aku tu... boleh la dengar muzik....



Bahagian petak yang ketiga pulak....bahagian yang aku post.... nak baca yang lain2...klik jer memana.... jangan takut mencuba keyhh...




Bahagian ni ada byk...jangan risau ... hahaha (Gulp~~)
Sini adalah untuk anda meninggalkan mesej anda... berupa kritikan..pujian....kejian....dan juga perlian.. pilih jer mana nak.... ok?


That's part.... pew~~ untuk view apa yang korang komen di bahagian yang aku post... kalau nk cuba boleh lah test post komen di bhgn yang akau post cerita2 tu yer..

Ok... ni bahgian trafik... kalau korang tgk page aku...dia akan detect korang punya host dr mana korang muncul.. jangan risau... x static pun... kuhik3


 Ni lak... bahagian atau post mana yang korang slalu tgk... jadi dia akan keluar yang paling top... top5 jerk... tak banyak okek...kita tgk kotak yang bawah lagik....

 
Sesapa ada FB (FaceBook) rajin2kanlah klik button like tu yerk... hahahahaha...

Kalau korang ada blog tu... boleh masukkan nama serta link korang di dlm ni... boleh aku skodeng2 time free.... kekadang aku pun bosan dgn blog sendiri... wahak3

Kepada sesiapa yang berhantu main chatting2 ni... terutama chattingg di IRC.. klik jer nama server2 yang telah aku sediakan di atas..... pastikan korang ada perisian MIRC..kalau xde pun korang guna jer Mibbit... boleh jer...
 Ok... ni bahagian iklan yang aku sediakan.... kalau korang nk letak iklan korang di page aku boleh jer.... nnti kita bincang2 okeh.... ohok2

 
 
 Ok... kalau korang mau follow aku punya blog tak susah.... klik jer follow... masukkan email google korang ....kalau dia suh masukkan gmbar... masuk jer gambar paper.... jgn gambar bembukan sudah... pehtu klik done.... mudah jer....


 Bahagian last ni...korang tgk pada nombor yang aku tulis tu....

1. Korang punya ip address akan di paparkan pada bhgn tersebut
2. kalau korang klik yang nombor 2 tu korang di kira bersedekah dan beramal jariah
3. Korang pelawat yang ke berapa yang skodeng2 page aku ni
4. Jumlah post yang aku post dan jumlah kmen yang korang komen di post aku....

Ok lah ... nak mandi... sakit pinggang...
Sekali tengok banyak pulak function page aku ni kan....wuwuwuwu....

0 Negative & Positive Comments:

Blog ni adalah blog peribadi ataupun personal.
Sebarang cerita dalam ni adalah dari saya sendiri.
Tiada sebarang copycat atau plagiat dari mana-mana cerita lain.
Ikhlas ucapan dari Queen Of Blog Collector (manzarina) perasan jap.
Jadilah Blogger yang Cemerlang Gemilang Terbilang Dijulang. Sekian.