MANZARINA BLOGS
MANZARINA LINKS

WLA BANNER
MY MAGAZINE

MANZARINA TUA

Friday, January 14, 2011

Sungguh Memboringkan...


Apa kene ngena perkataan boring dgn pelita deepavali?
Aku memang dilahirkan untuk cepat rasa boring... hahahahaa... Jadi... aku akan buat sesuatu aktiviti tambahan yang aku rasa boleh ilangkan boring aku....

Tengok!!! kucing aku pun pandai buat muker boring!!! alololo...

Aktiviti Mengambil Gambar 
cuba teka... ape warna kornea mata aku??? hahaha...gile!! mata orang tak cukup tidur.... sungguh berakar dan menjalar

si bulat tengah menyeludup (gambar masa kekecik)

si bulat suke bubur kacang perisa durian.... ohok... sungguh alien!! feberet dia ialah buah durian..


Dari kecik hingga ke tua bangka suke tidur tempat aku.... datangkan dengki jer dgn bantal aku...
Gambar beliau kanak-kanak
Gambar beliau remaja kini
                 
Ini adik aku... Style tido orang kaya-kaya.... tido pun nak belagak!!
 
 Minuman kegemaran aku... sungguh besh....


Aktiviti Menulis Huruf
Aktiviti ni aku paling suka masa aku dekat opis aku.... sesungguhnya teramat boring kalau dah tak berapa nak ada keje kan.... Ni la aktiviti yang aku suke selain dari menggodek internet dan blog bagai..... jadi, tulisan ni biar aku yang bagikan nama... sebab aku yang tulis kan.... aku tak pasti la ada ker tak dalam kumpulan font-font yang telah di label di dalam sistem kumpulan font sedunia.... hahaha gasak!! (berbelit ayat)

TULISAN KAKI BIRI-BIRI

TULISAN ALA-ALA CUAK

TULISAN RAMBUT SI JEPUN
TULISAN ALA DEPAVALI

 Tulisan-tulisan kat atas ni aku buat jer ikut apa ada dalam kepala hutak aku neyh.... sukati mak nenek aku jer nak bagi nama kan... kalau korang perasan la kan... aku guna kertas yang sama untuk tulisan kaki kambing... hahahahaa.... dasyat... sampai tembus kertas tersebut.. aku create guna pensil dulu.. pehtu aku ikut pakai pen dakwat basah... aku tak padam pun tanda pensil tersebut..aku takde pemadam pensil laa


------------------------------Next----------------------------

Aktiviti Melukis
kalau korang penah baca aku blog aku Ayam ada lutut ker? korang mesti tau aku adalah dikalangan manusia yang tak gheti melukis ni.... kalau takat copy paste tu leh la... kene ada gambar depan mata.. aku tiru la...kalau nak imagine pastu lukis, kompom failed!!.... ahak... kalau tengok lukisan pun tetap tak jadi gak.... cuba korang carik perbezaan gambar tersebut... opkos melambak bende yang berbeza....
 
A
B
  Memang sungguh berbeza... 

Perbezaaan

Gambar A - gambar bewarna...
Gambar B - gambar kelabu taik kucing

Gambar A - ada tulisan cina
Gambar B - ada tulisan http://manzarina.blogspot.com

Gambar A - penyamun lagi rendah daripada pintu rumah
Gambar B - penyamun lebih tinggi dari pintu rumah

Sungguh noob dalam lukisan...hahaha... kesiann..yang lelain korang carik sendiri la ek...
Dalam tengah aku mengupdate blog ni.... sorang pekerja datang masuk bilik aku....


Pekerja : tumpang barang sini ye
Manzarina : ape tu bang?
Pekerja : ni kotak roll...
Manzarina :  oh...ok..
Pekerja : Kenapa?
Manzarina : takdelah... ingatkan keranda tadi... uhuhuh
Pekerja : ceh!! (dengan muka blur... tersengih)


4 Negative & Positive Comments:

ARC™ said...

mak ai entry banyak dlm 1 . aku pilih 1 je la. pandai lukis :)

sekian

MANZARINA said...

mak ai... camner tu.... sungguh ketidak pahaman... anyway tq..huhuhu

Suzan Ok said...

wow...ada bakat melukis.. ^^

MANZARINA said...

tq suzan.... main tonyoh jer tu

Blog ni adalah blog peribadi ataupun personal.
Sebarang cerita dalam ni adalah dari saya sendiri.
Tiada sebarang copycat atau plagiat dari mana-mana cerita lain.
Ikhlas ucapan dari Queen Of Blog Collector (manzarina) perasan jap.
Jadilah Blogger yang Cemerlang Gemilang Terbilang Dijulang. Sekian.